Училище с много възможности

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" - едно училище с много възможности! 🍀 ВАЖНО! Палитрата от предлагани за обучение професии се увеличава с приема за учебната 2023-2024 година! НОВО! ✓Фризьор 💇 ✓Хлебар-сладкар 🧑‍🍳 Традиции и качество в професионалното образование - гарант за едно успешно бъдеще! Материалът е излъчен на 31.05.2023 г. по БНТ2 (Русе) в предаването Знание.бг .

Маратон на четенето'2021 г.

Ученици от Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" участват в маратон на четенето със стихотворението на Иван Вазов "Българският eзик" в месеца на образованието, културата и духовността, 2021 г.

Прием за учебната 2021/2022 година

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" е училище с традиции в професионалното обучение. Гимназията е богата с възможности, които предлага на своите възпитаници. Тук те могат свободно да следват своите мечти, да формират и развиват умения за една успешна професионална реализация. Разнообразието от професии и специалности привлича младите хора не само от община Свищов, но и от съседните общини.

Описание на професия "Готвач"
Описание на професия "Ресторантьор"
Описание на професия "Техник на енергийни съоръжения и инсталации"
Описание на професия "Оператор в производството на облекло"
Описание на професия "Техник по транспортна техника"
Описание на професия "Техник по комуникационни системи"


Професия "Техник по комуникационни системи"

Описание на професия "Техник по комуникационни системи". КОД: 523010 - Трета степен на професионална квалификация, професионално направление: „ЕЛЕКТРОНИКА, АВТОМАТИКА, КОМУНИКАЦИОННА И КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА“

Седмица на професионалните умения

По случай Европейската седмица на професионалните умения създадохме презентация на тема: "Професиите в нашата гимназия - практики в реална работна среда". Нашите ученици откриват своите таланти, намират своя път и правят избор, придобивайки знания и умения, да завършат СПГ "Алеко Константинов" като уверени във способностите си професионалисти.

инж. Зорница Минчева
Константин Байрактаров