Featured

Работна среща по НП "Иновации в действие"

На 19 юни 2023 г. посрещнахме директори, педагози и ученици от Бургас, Пловдив и Русе - Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас, Професионална гимназия по транспорт - Pyce и Професионална гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров"- гр. Пловдив.

В периода 19 - 21юни 2023 г. юни ще представим на нашите гости иновацията, която сме въвели в образователния процес, достиженията на учениците в гимназията, учебните работилници и ще споделим добри практики.

В първия ден от визитата гостите посетиха изградения към гимназията СТЕМ център и се запознаха с интересните методи на работа, които педагозите използват, за да мотивират младите хора да се развиват в избраното от тях професионално направление. "Иновативни и нови технологии в учебния час" бе темата на работната среща и дискусия с училищата - партньори по НП „Иновации в действие“.

Инж. Веска Николова представи училището и проектите, по които работим, а ползватели по проект "Европейска мобилност за професионално обучение" разказаха за визитата си в Брага, Португалия и за ползите от проведеното обучение.

Срещата продължи с неформален разговор, в който всеки от участниците сподели добри педагогически практики и своите очаквания от предстоящите дни.

Последва посещение на Къща музей "Алеко Константинов" и разходка в парк "Калето".

Галя Недялкова

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon