Featured

Инициативата "Алеко днес" на БТА

Ученици от СПГ "Алеко Константинов" присъстваха на заключителната среща-разговор от инициативата на БТА "Алеко днес", посветена на 160 годишнината от рождението на Алеко Константинов.

В словото си генералният директор на БТА Кирил Вълчев разказа за първоначалната идея за създаване на инициативата, която  включвала пресконференции с холограма на Алеко в пресклубовете в страната. "Една от идеите беше цялата година да бъде посветена на Алеко Константинов, да не бъде формално, защото за мен най-важното от разговорите е ще можем ли да говорим за идеали в този меркантилен свят", каза Вълчев. По думите му това, че много хора присъстват и говорят истински за Алеко, дава надежда на България, че има водачи, които да не търсят богатство и приспособяване заради благосъстояние. 

"Няма никакъв смисъл от просперитет без нравственост. Трудно е да убедиш младите, че не е най-важно да станеш богат, че щастието често пъти няма нищо общо с богатството", каза Вълчев. Най-големият смисъл на този разговор е да видим в Алеко истинския отговор какво е щастие и той не е в 95 стотинки в джоба или в Солунската митница, добави той. 

В края на срещата участниците получиха покана да се включат със свои текстове в специалния брой на списание ЛИК, посветен на автора и годишнината от рождението му. Мероприятието се проведе в зала 1 на Община Свищов.

БТА

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon