Featured

Световeн ден на водата

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март. Той цели хората да повишат своята осведоменост и да насочат вниманието си към предприемане на действия за справяне с кризи с водата и канализацията. Изменението на климата поражда спешна необходимост всички държави да се обединят около защитата и опазването на един от най-ценните ресурси – водата.

В СПГ „Алеко Константинов“ учениците от 8 „б“ и 9 „б“ клас представиха проектите си за този глобален ресурс. Тази година кампанията за Деня на водата е под мотото „Вода за мир“. Защо „Вода за мир“? Каква роля играе водата по време на конфликт? Как водата може да бъде средство за мир? Какви са ползите от обединяването около водата? Как можем да работим заедно, за да използваме водата като средство за мир?

На тези и много други въпроси се опитаха да намерят отговори младежите. За да подкрепят инициативата те изготвиха презентации и клипове с графичния инструмент за дизайн Canva, разгледаха и коментираха данните за използваната питейна вода и как да я пестим. С помощта на безплатните шаблони и елементи те създадоха визуални материали с широко приложение. Накрая всички ученици единодушно стигнаха до извода, че всички имаме роля в опазването на водните ресурси.

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon