Featured

Начало на езиковите подготовки за учениците от СПГ по проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация”



На 22.10.2018 г. стартираха езиковите подготовки на трите групи ученици от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”, избрани на първи етап от подбора на ползватели по проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“. Всяка група се състои от 10 ползватели, които ще преминат предварителните подготовки, предвидени по проекта: езикова, професионална и психолого-педагогическа.

Първата група включва ученици от 11б клас, обучаващи се в професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение”. Те ще изучават италиански език.

Втората група ще изучава английски език. Тя е съставена от ученици в 11а и 12а клас, обучаващи се в професионално направление „Електротехника и енергетика”, професия „Електромонтьор”, специалност „Електрически инсталации“ и професия „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации”, специалност „Топлотехника – климатична, вентилационна, отоплителна и хладилна техника”.

Третата група включва ученици от 11а клас, обучаващи се в професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло”,  професия „Оператор в дървообработването”, специалност в „Производство на мебели“. Те ще изучават немски език.

Цел на езиковата подготовка е да формира у учениците комуникативни умения по чужд език, които ще улеснят общуването както в неформална среда, така и с работодатели и партньори по проекта. В предвидената програма е включено и изучаване на специфичната за съответното професионално направление терминология, което ще подпомогне учениците при адаптирането им в реална работна среда. Езиковите си умения те ще прилагат по време на практиката си в страните Италия, Великобритания и Германия.

Обучението ще се проведе от традиционния за Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” партньор в чуждоезиковата подготовка - Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - Свищов и ще завърши със сертификационен изпит.  Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто и окончателно класиране за подбор на ползватели.

На откриването г-жа Татяна Друмева, секретар на ЦПО - Свищов, представи предстоящите съвместни дейности и пожелала успех на обучаемите. Те получиха комплект учебници и помагала по съответните езици за ефективното провеждане на учебния процес.

инж. Минко Николов - координатор на проекта










Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon