Featured

Посещение на ПГИТ „Алеко Константинов“ - Велинград

На 11, 12 и 13 май 2023 г. се състоя среща в Професионална гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов" - гр. Велинград по повод Патронния празник на гимназията и среща на училищата, носещи името на Алеко Константинов. На срещата присъстваха ПГТ „Алеко Константинов“- гр. Плевен, Варненска търговска гимназия, ПГТ „Ал. Константинов“ - гр. Банкя и СПГ „Ал. Константинов“ – Свищов.

Срещата започна с представяне на училищата - история, специалностите, по които обучават ученици и проекти, по които работят. След това посетихме Плиоценски парк - с. Дорково. Ученици от спец. „Организация на туризма и свободното време“ ни запознаха с исторически особености за населените места, през които минахме. През втория ден присъствахме на тържественото честване на Патронния празник на гимназията - домакин. На тържеството бяха наградени участници в различните конкурси. В конкурса за есе за Алеко Константинов трето място зае нашата ученичка от 12 б клас Кадяр Фейзулова.

След приключване на официалната част се проведе кръгла маса с дискусия по актуални за образованието теми: СТЕМ идеята в училище, работа по проекти и национални програми, дуалното обучение и др. През третия ден наблюдавахме бинарен урок по УП - Организация и функциониране на преден офис и чужд език по професията.

Благодарим на домакините за топлото посрещане и проведените ползотворни срещи!

Йонка Петрова

инж. Красимир Кирилов

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon