Featured

СПГ "Алеко Константинов" изпрати Випуск 2023

Отново е месец май и училищата в цяла страна изпращат своите дванадесетокласници от випуск 2023 година.

В Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ празникът на 15 май започна с внасяне знамето и приветствено слово на инж. Веска Николова – директор на училището. Тя им пожела да бъдат здрави, винаги духовно млади, усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти и сили да ги постигат, а пътят им да е озарен с благоденствие и сполука.

По традиция знамето бе предадено на новата смяна достойни ученици от XI клас. Поздрави към зрелостниците бяха подготвили момичетата от клубовете по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, Модул „Съвременни танци“ с ръководител Габриела Роденова и Модул „Народни танци“ с ръководител Петя Петрова.

Госпожа Николова връчи грамоти на дванадесетокласниците, които са прославили името на нашето училище през тези пет години чрез участие в състезания и други инициативи.

С приза „Достоен Алековец“ тази година бе удостоен Николай Дойков от XII „а” клас за отличен успех и активна извънкласна дейност през целия срок на обучение.

Зрелостниците изненадаха присъстващите на празника с призове, които бяха подготвили за своите съученици и за учителите, които са им преподавали. А Анна от XII „б” и Мариела от XII „в” бяха подготвили специален танц. Тържеството завърши с прекрасно българско хоро, в което освен ученици от XII клас се включиха и много техни съученици.

Да пожелаем на абитуриентите незабравими емоции на предстоящия бал, успешно полагане на държавните зрелостни изпити и попътен вятър!

На добър час, Випуск 2023!

Елза Божанова

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon