Featured

Училищен кръг на национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ - 2024 г.

На 08.02.2024г. в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се проведе състезание „Мога и зная как“. Състезанието се провежда ежегодно в три конкурсни кръга – училищен, регионален и национален кръг в две възрастови групи: първа - ученици от ІХ - Х клас и втора - ученици от ХІ - ХІІ клас. В училищният кръг участваха ученици, обучаващи се в специалностите: „Компютърна техника и технологии“, „Телекомуникационни системи“ и „Промишлена електроника“.
Целта му е учениците да приложат на практика своите познания и умения по изучаваните професии. Състезанието се проведе в две части – теоретична, последвана от изпълнение на практическа задача. Теоретичната част бе под формата на тест. Изпълнението на практическата задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема, даде възможност на учениците да покажат своите знания и професионални умения и да проявят бързина, съобразителност и креативност. След приключване на двете части на състезанието и обобщаване на резултатите се извърши и окончателното класиране на учениците.
Първото място в първа възрастова група зае Радостин Беев от IX б клас, второто място бе за Дениз Захариев от X б клас, а трети стана Велизар Димитров- от IX б клас.
Първото място във втора възрастова група зае Даниел Маринов от XI б клас, второто място – Христос Дзиафалиас от XII б клас, а трети стана Иван Иванов от XII б клас.
Регионалният кръг на състезанието ще се проведе в град Варна, а участниците в него ще бъдат определени след извършване на окончателно класиране на училищата по региони.
Всички участници получиха грамоти и награди под формата на ваучер за пазаруване от фирмата-партньор „Елимекс”.
Техните учители - инж. Пламен Енчев, инж. Детелина Иванова и инж. Милен Игнатов, както и представители на ръководството - г-жа Сребрина Лилова – зам.-директор, поздравиха своите възпитаници за отличното представяне и им пожелаха успех в следващите кръгове на състезанието.

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon