Featured

Великденска работилничка за сладки изкушения - втора част

 
На 5 април 2023 г. нашата Великденска работилничка посрещна малчуганите от ЦДГ „Чиполино“, група „Детелинa“ с учители Бистра Тодорова и Яна Нинова. И днес в гимназията настроението беше приповдигнато, а усмивките щедро раздавани.
Детелинките не за първи път посещават нашето училище. Всички ние бяхме изненадани от това колко много са пораснали и колко много нови неща знаят. Те нямаха търпене да се впуснат в кулинарното вълшебство на приготвянето на традиционния за празника обреден хляб – козунак. С помощта на учениците, обучаващи се по професии „Готвач“ и „Кетъринг“, децата оформиха своите козуначета и декорираха с великденска украса предварително приготвени от учениците ни мъфини.
Нашите малки гости ни поздравиха с изпълнени от тях песнички и танци. Тяхното настроение бързо зарази гимназистите, които макар и вече пораснали все още не са загубили детското в себе си. Всички танцуваха, пяха, рисуваха и се забавляваха.
Магдалена Каракашева, ученичка от XII “б“ клас, която мечтае да работи като детски учител, прочете на малчуганите приказка по повод „Националната седмица на четенето“.
Благодарим за споделените празнични емоции!
Галя Недялкова

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon