Featured

Шеста международна научна конференция "Иновативно STEM образование"

Педагози от СПГ "Алеко Константинов" взеха участие в Шестата международната научна конференция "Иновативно STEM образование" (STEMedu-2024), която се провежда в периода 06-10.10.2024 г. във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Велико Търново с акцент върху научни разработки, проекти и иновации в научната рамка STEM/STEAM.
В програмата на 08.10.2024 г. се проведоха серия от лекции, практики, обучения, семинари и други мероприятия по STEM тематиката, водени от експерти от Националния STEM център към МОН, вкл. неговия председател проф. Шиваров, разпределени в няколко сесии:
- STEM/STEAM образование. Иновации в обучението, STEMx - Екстремна мултидисциплинарност за програмиране, математика, физика и биология, Дигитална дъска за писане в СтруниМа, Построяване на видове четириъгълници с шестокрак образователен робот, Снежинката в контекста на STEAM образованието или за преодоляването на една мисконцепция.
- STEM/STEAM среди и обучение, Наука за розата - интегриран урок по природни науки: химия, физика, биология с практически част.
- Изложение на модели и творческо STEM ателие.

 

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon