Featured

Среща на училищата по НП „Иновации в действие“

За поредна година СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов се включи в срещата на училищата по НП „Иновации в действие“, която се проведе в периода 24 – 27 април в ПГМЕЕ – гр. Бургас. На събитието присъстваха учители и ученици от училищата-партньори ПГКИТ „Д-р Иван Богоров” – гр. Пловдив и ПГ по транспорт – гр. Русе.

В началото на инициативата гостите бяха приветствани от директора на училището - инж. Роза Желева, която пожела успех на участващите в проекта. След радушното посрещане и представянето на училищата, гостите разгледаха учебния корпус, STEM-центъра, в които учениците на професионалната гимназия усвояват избраната от тях професия и новоизградения физкултурен салон.

През втория ден участниците присъстваха на иновативен урок на тема „Биология на спорта“ с ученици от осми клас, а след това се включиха в дискусионен форум, посветен на добрите практики и обмениха опит в сферата на иновациите в обучението.

На третия ден домакините бяха подготвили състезателна игра Escape Classroom, в която освен възпитаници на ПГМЕЕ се включиха и гостуващите ученици от Русе и Свищов. Момчета и момичета от СПГ се бориха достойно и заеха пето място сред десетте отбора, като показаха знания в различни сфери – български език и литература, математика, природни науки, обществени науки, чужди езици и технически науки.

Следобедът продължи с представянето на иновативен урок, резултат от сътрудничеството на две училища – ПГМЕЕ и ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Бургас. Темата на съвместната изява бе „Бай Ганьо – смешен или страшен?“. В нея се включиха ученици от седми и дванадесети клас, на които предстои външно оценяване по български език и литература. С много желание и знания те представиха образа на Бай Ганьо, разкрит в изучаваните от тях разкази. Седмокласниците научиха нови неща, а дванадесетокласниците си припомниха изучаваното в седми клас. Урокът завърши с пукането на черни балони, върху които учениците написаха всички онези негативни черти, които трябва да изкореним от българското общество, и пускането на бели балони във фоайето на училището, върху които бяха изброени положителните качества, към които всички трябва да се стремим и да развиваме.

Всички тези инициативи бяха част от празничните събития в училището по повод 98- годишнината от основаването му.

Елена Николаева

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon