Featured

Иновативен урок по Електротехника, Електрическа енергия и Информационни технологии

Иновативният урок – това е творчество на повече учители, което се развива като творчески процес на учениците. Този тип уроци е средство за надграждане на задължителния образователен минимум.

Представянето на учебното съдържание по предметите Електротехника, Електрическа енергия и Информационни технологии бе осъществено съвместно и комплексно на 5 декември 2023 г. с учениците от 9 „в“ клас, професия „Електромонтьор“. То отговори на едно от най-важните изисквания при развиване на комуникативните умения на учениците, а именно – извличане и обработка на информация.

Първата група ученици обобщиха придобитите компетенции за търсене, намиране и прецизиране на информация за вятърните генератори и включването им в електроенергийна система. Втората група работи по темата за фотоволтаичните системи и включването им в електроенергийната система. Двете групи работиха върху конфигуриране на примерни локални мрежи. Бъдещите електромонтьори презентираха знанията си пред своите съученици и преподавателите им инж. Милен Игнатов и инж. Ценка Петкова. Съзнателните и отговорни дейности бяха оценени.

Насоките, в които работиха и двата екипа, са комуникационни умения, функционална грамотност и емоционална интелигентност.

инж. Ценка Петкова

Контактна информация

Свищовска професионална гимназия
"Алеко Константинов"

🌐 ул. "Искър" №19, гр. Свищов,
обл. В. Търново, 5250, България

✉️ Е-мейл: info-300819@edu.mon.bg
Стационарни телефони:
📞 0631/60812 - Директор
📞 0631/60851 - Канцелария

🕔 Работно време:
делнични дни от 8:00 ч. до 16:30 ч.

 

 

billboard spg 1

 

 

telefon